top of page
Ara
  • dijitalmedya2

Fason kozmetik üretimi ile kendi cilt bakım ürünlerinizi oluşturun!

Güncelleme tarihi: 5 Kas 2020


Kozmetik endüstrisi büyük ve karlı cilt bakım ürünleri ile devam ediyor. İşte bu da kendi markasını oluşturmak isteyenler için önemli bir fırsattır. Kendi cilt bakım ürünlerinizi oluşturup satmak size kendi planlarınıza göre severek yapacağınız bir iş fırsatı yaratır. Ancak ürünlerinizi oluşturmaya başlamadan bilmeniz gereken birkaç önemli nokta vardır.

1. Ürünlerinizi Nereden Temin Edeceksiniz?

Cilt bakım ürünlerinizi başlatmanın ilk adımı doğru ürün üreticisini seçmektir. Sizin için önemli olan her şeyin bir listesini yapın. Doğal ve organik ürünler mi istiyorsunuz veya içerisinde hangi aktif maddeler bulunmalı? Bunların hepsini listenize ekleyin.

Fason kozmetik üretimi yapan firmaları araştırırken FDA onaylı bir üretici bulmaya özen gösterin. Potansiyel private label hizmeti sunan tedarikçiyi seçerken mutlaka aşağıdaki soruların yanıtlarını alın.

Ambalaj ve etiket tasarımı gibi hizmetler sunuyor mu veya bunlar için ekstra ücret ödemeniz gerekli mi?Minimum sipariş miktarı nedir?

Doğru fason kozmetik üretimi yapan tedarikçiyi seçmenin en iyi yolu web sitelerini ziyaret edip sundukları ürün ve hizmetleri karşılaştırmaktır. International Group Nacar gibi bazı fason kozmetik üretim yapan firmalar ürün numuneleri sunarak kişisel tercihlerinize uygun olup olmadığını test etmenize olanak tanırlar.

2. Güzellik endüstrisinde hangi ürünler ve aktif içerikler popüler?

Açıkçası, kozmetik ve güzellik endüstrisi hakkında kesinlikle bir şeyler biliyorsunuz yoksa araştırmak için bu yazıyı okumazdınız. Kesinlikle bilmeniz gereken bir şey de güzellik endüstrisinde karlı bir işinizin olması için potansiyel müşterilerin istediklerini takip etmektir.

International Group Nacar’da işte sizin için güzellik endüstrisinde popüler ürünleri ve aktif içerikleri yakından takip ederek kaliteli ürün formülasyonları oluştururlar. Cilt bakım ürünlerinde kullanılan popüler içerikler;

Niasinamid (B3 vitamini): Bu temel besleyici madde, cildi destekleme potansiyeline sahiptir. Keratin sentezini artırır, cilde nem sağlar ve sebum üretimini düzenler. Yüz nemlendiricilerinden el ve vücut kremlerine kadar her şeyde görebilirsiniz.

Hyaluronik asit: İnsan vücudunda doğal olarak bulunan bu madde cildin esnek ve nemli görünmesini sağlar, ancak vücudumuz yaşlandıkça azalmaya başlar. Kozmetik üreticileri, bu aktif maddeyi vücuttaki nemi hapsetmek ve daha genç görünen bir cilt görünümü elde edilmesi için nemlendirici kremlerde, serumlarda yaygın bir şekilde kullanmaktadırlar.

C Vitamini: Doğal antioksidan özelliklerinden dolayı C vitaminini en popüler cilt bakım bileşenlerinden biri haline gelmiştir. Cildi beslemeye ve yaşlılık lekelerinin, ciltteki eşitsizliklerin, lekelerin ve ince çizgilerin görünümünü azaltmaya yardımcı olmasından dolayı en çok tercih edilen içeriklerdendir.

3. Bu aktif içerikler ürünlerinizde ne işe yarar?

Bir güzellik girişimcisi olarak müşterilerinize hitap eden ürünler sunmak ve daha da önemlisi gerçekten işe yarayan ürünler sunmak istiyorsanız, bu içeriklerin isteklerinizi karşılayıp karşılaşmadığından emin olun.

Cilt bakımı ürünlerinizde kullanılacak bileşenler genellikle ürünlerinizin ne kadar etkili olacağını belirler, bu yüzden doğru olanları seçmek çok önemlidir. Araştırmanızı yapmak için zaman ayırın ve farklı bileşen türleri ve bunların ne işe yaradığı hakkında bilgi edinin.

4. Farklı cilt tiplerinde hangi ürünler en iyi sonucu verir?

Tüm müşterilerinizin aynı cilt tipine sahip olmayacağını söylemeye gerek yok, bu nedenle farklı cilt tipleri için iyi sonuç veren çeşitli ürünler veya hatta sadece tüm cilt tiplerinde etkili bir şekilde çalışan bir çok yönlü ürün grubu sunmak en iyisidir.

Normal, yağlı, kuru, karma ve hassas olmak üzere beş yaygın cilt tipi mevcuttur. Bu nedenle, yağlı cilde yönelik formülize edilen bir ürünün kuru cilt tipine sahip biri için o kadar etkili olmayacağını tahmin edebilirsiniz.

Ürünleriniz hakkında derinlemesine bilgi sahibi olmak ve bunların farklı cilt tiplerinde kullanıldıklarında nasıl bir etkiye sahip olduklarını bilmek müşterilerinize günlük cilt bakımı rutinleri için doğru formülleri içeren ürünleri önerebilmenizi sağlar.

5. Ürünlerin cilt bakımı rutinindeki yeri nedir?

Son olarak, farklı cilt bakım ürünleri ve ürün kategorileri hakkında bilgili olmanızda fayda var. Örneğin her formülün faydasını, etkisini bildiğiniz taktirde hangi cilt bakım ürünlerinin beraber kullanılması maksimum fayda sağlar. Başka bir örnek ise serumlar ve nemlendiriciler arasındaki farkı bilmektir. Daha ince ve hafif yapısından dolayı cildin derinliklerine nüfuz edebilirken nemlendiriciler sadece üst tabakaya nüfuz eder. Nemlendiricilerin birincil görevi daha sağlıklı bir cilt görünümü için nem bariyeri oluşturulmasına yardımcı olmaktır ve öncesinde bir serum uygulamak daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar ve nemlendiricinin etkisini artırır.

Aynı şekilde sabah ve akşam cilt bakım rutinlerinde uygulanması gereken ürünlerin ne zaman ve nasıl uygulanacağına karar vermek, müşterilerinizin ürünü ne amaçla kullandığına bağlı olarak değişebilir.

Sorularınız olursa International Group Nacar Uzmanlarına Danışın.

Ekibimiz fason kozmetik üretimi sırasında her aşamada yardımcı olmak için hazırdır. Telefon, e-posta veya çevrimiçi olarak iletişime geçip ve güzellik ve kozmetik endüstrisinde fark yaratmak için sorularınızı, deneyimlerinizi ve başarı hikayelerinizi paylaşabilirsiniz.

576 görüntüleme0 yorum
bottom of page